Δραστηριότητες κλασμάτων μήλων Montessori για πολλές ηλικίες

2

Μια μονάδα μήλου είναι ένας τέλειος τρόπος για να ξεκινήσετε τη σχολική χρονιά και να καλωσορίσετε το φθινόπωρο. Με δύο μικρά εγγόνια, τη Σοφία στους 20 μηνών και τον Κάλεμπ στους 17 μήνες, διασκεδάζω πολύ προετοιμάζοντας νέες εμπειρίες με μήλο.

Εκτός από τις αρχικές μας δραστηριότητες στο ράφι, είχαμε δραστηριότητες αντιστοίχισης χρώματος μήλου. Τώρα προσθέσαμε δραστηριότητες κλασμάτων μήλου για πολλές ηλικίες.

Δραστηριότητες κλασμάτων μήλων Montessori για πολλές ηλικίες

Αποκάλυψη: Αυτή η ανάρτηση περιέχει ορισμένους συνδέσμους συνεργατών (χωρίς κόστος για εσάς).

Εισαγωγική εργασία κλασμάτων

Η 5½ χρονών εγγονή μου, η Zoey, και εγώ είχαμε ήδη κάνει κάποιες εργασίες κλασμάτων χρησιμοποιώντας το υπέροχο νέο Εισαγωγή στο πακέτο κλασμάτων εμπνευσμένο από τη Μοντεσσόρι από Κάθε αστέρι είναι διαφορετικό. Οι κύκλοι κλασμάτων στα εκτυπώσιμα είναι αυτό που χρησιμοποιώ ως κύκλους κλασμάτων Montessori και λειτουργούν εξαιρετικά για οικιακή χρήση! (Σημείωση: Το Intro to Fractions Pack έχει έκπτωση 50% μέχρι αυτή την Παρασκευή, 31 Αυγούστου! Μετά από αυτό, δεν θα κυκλοφορήσει για τουλάχιστον ένα χρόνο.)

Πρόσθεσα δύο βιβλία κλασμάτων μήλου για την ενότητα μήλων μας:

Κλάσματα μήλων Το (Rookie Read-About Math) της Donna Townsend είναι ένα βιβλίο φιλικό προς το Montessori και είναι πολύ απλό στην κατανόηση. Στο Amazon, συνιστάται για ηλικίες 6-8 ετών, αν και ακόμη και τα μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας μπορούν να κατανοήσουν τις περισσότερες έννοιες.

Κλάσματα μήλων του Jerry Pallotta δεν είναι βιβλίο σε στυλ Μοντεσσόρι, αφού τα ξωτικά δείχνουν πώς να χωρίζουν τα μήλα σε κλάσματα. Συνιστάται για ηλικίες 4-8 ετών, επομένως θα πρέπει να αποφασίσετε εάν το παιδί σας 4 ή 5 ετών θα είναι έτοιμο για αυτό. Θα βρείτε πολλές χρήσιμες πληροφορίες στο βιβλίο – ακόμη και για ποικιλίες μήλων. Το βιβλίο φαίνεται να έχει εξαντληθεί, επομένως ένα νέο βιβλίο είναι ακριβό. Πήρα ένα μεταχειρισμένο βιβλίο, το οποίο είχε λογική τιμή.

Δραστηριότητες κλασμάτων μήλων Montessori για πολλές ηλικίες

Υλικά που χρησιμοποιούνται:

  • Μαγνητικά κλάσματα μήλου (Αυτά συνιστώνται για ηλικίες 5-7 ετών και έχουν μια προειδοποίηση για μικρούς μαγνήτες. Οι μαγνήτες δεν είναι ορατοί, ωστόσο, και δεν είναι προσβάσιμοι εκτός και αν … ενδεχομένως … εάν τα μήλα σπάσουν. Για να είμαι ασφαλής, είμαι δεν τα κρατάω στο ράφι και τα χρησιμοποιώ μόνο με τα μικρά εγγόνια μου όταν ένας ενήλικας εργάζεται απευθείας με τον Caleb και τη Sophia.)
  • Λωρίδες λέξεων κλάσματος και κύκλοι κόκκινου κλάσματος από το Εισαγωγή στο πακέτο κλασμάτων εμπνευσμένο από τη Μοντεσσόρι από Κάθε αστέρι είναι διαφορετικό
  • 4 μήλα (χρησιμοποίησα κόκκινα μήλα Gala για συνέπεια. Τα μαγνητικά μήλα δεν είναι της ίδιας ποικιλίας, αλλά ήθελα να χρησιμοποιήσω την αρχή Μοντεσσόρι για την απομόνωση της ποιότητας με τα πραγματικά μήλα τουλάχιστον.
  • Χαλί Υπηρεσιών Μοντεσσόρι
Νήπια που εξετάζουν ολόκληρα και μισά κλάσματα μήλων

Νήπια που εξετάζουν ολόκληρα και μισά κλάσματα μήλων

Η Σοφία και ο Κάλεμπ τραβήχτηκαν και οι δύο αμέσως στα μαγνητικά κλάσματα μήλων. Στη φωτογραφία, ο Caleb εξετάζει ένα από τα μισά μήλα και η Sophia έχει ένα ολόκληρο μήλο. Η κόρη μου, Χριστίνα (η μαμά του Caleb), καθοδηγεί τη δραστηριότητα του νηπίου.

Σημείωση: Το ραβδί του Caleb δεν αποτελεί μέρος της δραστηριότητας. Του αρέσει απλώς να κουβαλάει γύρω του μπαστούνια, μικρά ξύλινα σφυριά και μουσικά σφυριά!

Για τα νήπια, προτείνω απλώς να εισάγετε ολόκληρο και το μισό με ένα ολόκληρο μήλο και μήλο κομμένο σε δύο κομμάτια ή 2 μισά από το μαγνητικό μήλο. Το μαγνητικό μήλο σε δύο μισά είναι συναρπαστικό για τα νήπια και δεν είναι δύσκολο για τα νήπια να το συνδυάσουν. Θα παρουσιάσουμε τους τρίτους και τους τέταρτους καθώς ενδιαφέρονται και είναι έτοιμοι. Είμαι σίγουρος ότι θα διασκεδάσουν και με αυτά τα μέρη του μαγνητικού μήλου.

Η Zoey απολάμβανε επίσης να δουλεύει με το μαγνητικό μήλο, αν και με εκπλήσσει το γεγονός ότι συνιστάται για ηλικίες 5-7 ετών. Είναι πολύ ελκυστικό ως εισαγωγή στα κλάσματα μήλου, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα είχε πολύ συνεχή χρήση σε αυτές τις ηλικίες. Νομίζω ότι οι ηλικίες 3-4 είναι πιθανώς ιδανικές για τα μαγνητικά κλάσματα μήλων. Όταν η Sophia και ο Caleb είναι γύρω στα 3 και 4, πιθανότατα θα βάζω τα μαγνητικά κλάσματα μήλου σε ένα καλάθι στο ράφι κάθε φθινόπωρο.

Αντιστοίχιση ετικετών κλασμάτων Apple με κομμάτια μήλου

Αντιστοίχιση ετικετών κλασμάτων Apple με κομμάτια μήλου

Μόλις βάλαμε τα νήπια να παρακολουθήσουν το πρώτο μέρος της δραστηριότητας. Για αυτό το κομμάτι, η Zoey έκανε τη δουλειά μεμονωμένα. Πρώτα, ταίριαξε τις ετικέτες του κλάσματος μήλου με τα μαγνητικά κλάσματα μήλου και τα κομμάτια μήλου που είχε κόψει νωρίτερα η Χριστίνα.

Απολαύστε ένα σνακ Apple μετά την εργασία με ισοδύναμα κλάσματα

Απολαύστε ένα σνακ Apple μετά την εργασία με ισοδύναμα κλάσματα

Επειδή η Zoey είχε δουλέψει με κλάσματα στο παρελθόν, εισήγαγα ισοδύναμα κλάσματα. Τα μαγνητικά κλάσματα μήλων για τα μισά και τα τέταρτα είναι τέλεια για την εισαγωγή των ισοδύναμων κλασμάτων 1/2 και 2/4. Έδειξα επίσης την ιδέα με ένα πραγματικό μήλο. Στη συνέχεια, η Zoey απόλαυσε ένα σνακ με μήλο. Ο Κάλεμπ και η Σοφία απολάμβαναν ήδη τα δικά τους!

Η εργασία με μήλα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εστιάσετε στα εισαγωγικά κλάσματα. Είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος εισαγωγής κλασμάτων… και η έννοια των κλασμάτων μπορεί τόσο εύκολα να ενισχυθεί και να αναθεωρηθεί με το φαγητό! 🙂

Περισσότεροι πόροι της Apple

Δωρεάν εκτυπώσιμα και δραστηριότητες της Apple για μια μονάδα Apple εμπνευσμένη από τη Μοντεσσόρι

ΠΑΚΕΤΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΑ ΑΠΟ MONTESSORI – ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ

Πακέτο Apple εμπνευσμένο από τη Μοντεσσόρι

Μη χάσετε τα θεματικά μηνιαία πακέτα μας! Θα λάβετε τον σύνδεσμο και τον κωδικό πρόσβασης για τη βιβλιοθήκη συνδρομητών Living Montessori Now με το τρέχον πακέτο και όλα τα προηγούμενα μηνιαία πακέτα, εάν εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο Living Montessori Now!

Σειρά Montessori 2019 – Φθινοπωρινά θέματα

Αυτή η ανάρτηση είναι μέρος της σειράς Montessori 2019! Δείτε παρακάτω τις δραστηριότητες με θέμα το φθινόπωρο:

Καλή έναρξη της σχολικής χρονιάς και καλό φθινόπωρο! 🙂

Deb - Υπογραφή
Μοντεσσόρι στο σπίτι ή στο σχολείο - Πώς να διδάξετε τη χάρη και την ευγένεια eBookΜάθετε περισσότερα για το eBook μου Μοντεσσόρι στο σπίτι ή στο σχολείο: Πώς να. Διδάξτε τη Χάρη και την Ευγένεια!

ο Μοντεσσόρι στο σπίτι! eBook και Μοντεσσόρι στο σπίτι! Το eBook and Materials Bundle είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ πόροι! Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτούς εδώ. Αγοράστε τα στο Κατάστημα Living Montessori Now.

Αν αυτή είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεστε το Living Montessori Now, καλώς ήρθατε! Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, ελάτε μαζί μας στο δικό μας Σελίδα στο Facebook Living Montessori Now όπου θα βρείτε ένα δωρεάν εκτυπώσιμο της ημέρας και πολλή έμπνευση και ιδέες για γονική μέριμνα και διδασκαλία! Και σε παρακαλώ ακολουθήστε με Pinterest (πολλοί πίνακες Montessori, διακοπών και σχετικοί με θέματα), Ίνσταγκραμκαι YouTube. Μπορείτε να με βρείτε στο bloglovin’ και Κελάδημα, πολύ.

Και μην ξεχνάτε έναν από τους καλύτερους τρόπους για να με ακολουθήσετε με την εγγραφή σας στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο μου. Θα λάβετε μερικά απίθανα δωρεάν στη διαδικασία!

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply