Μονοπάτι με θέα στην έρημο (Κρατικό πάρκο Mt. San Jacinto) – Κανείς δεν κάνει πεζοπορία στο Λος Άντζελες

2

SocialTwist Πείτε σε έναν φίλο

 • Τοποθεσία: One Tram Way, Παλμ Σπρινγκς. Από το I-10, πάρτε τον αυτοκινητόδρομο 111 νοτιοανατολικά για 8,5 μίλια. Στρίψτε δεξιά στο Tram Way και οδηγήστε 4 μίλια μέχρι το πάρκινγκ. Ο χώρος στάθμευσης είναι 5 $ ανά όχημα. Για τρέχουσες τιμές εισιτηρίων, ώρες λειτουργίας και άλλες πληροφορίες σχετικά με το Palm Springs Aerial Tramway, κάντε κλικ εδώ.
 • Πρακτορείο: Κρατικό πάρκο Mt. San Jacinto
 • Απόσταση: 1,9 μίλια
 • Υψόμετρο: 300 πόδια
 • Προτεινόμενος χρόνος: 1 ώρα (χωρίς τη διαδρομή με το τραμ και τον χρόνο αναμονής· η διαδρομή με το τραμ είναι περίπου 11 λεπτά και συνήθως αναχωρούν κάθε 20 λεπτά)
 • Βαθμολογία δυσκολίας: Γ
 • Καλύτερη εποχή: όλο το χρόνο, αλλά κρύο κατά τη διάρκεια του χειμώνα (οι θερμοκρασίες στην κορυφή του τραμ είναι συνήθως 30-40 βαθμούς F πιο κρύες από ό,τι στην έρημο)
 • Προτεινόμενος οδηγός: Εύκολη πεζοπορία στη Νότια Καλιφόρνια
 • Σκύλοι: Δεν επιτρέπονται
 • Λήψη κινητού τηλεφώνου: Αδύναμη
 • Νερό: Διατίθεται και στους δύο σταθμούς (για αγορά ή στις τουαλέτες)
 • Τουαλέτες: Διατίθενται και στους δύο σταθμούς
 • Κάμπινγκ/σακίδιο πλάτης:Υπάρχουν πολλές επιλογές για backpacking και κάμπινγκ στην έρημη περιοχή του κρατικού πάρκου του όρους San Jacinto. Απαιτούνται άδειες. Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.
 • Περισσότερες πληροφορίες: Περιγραφές ταξιδιού εδώ, εδώ, εδώ και εδώ
 • Βαθμολογία: 8

Το εναέριο τραμ του Παλμ Σπρινγκς μαγεύει τους επισκέπτες από το άνοιγμά του το 1963. Είναι το μακρύτερο περιστρεφόμενο τραμ στον κόσμο, που ονομαζόταν μόνιμα προορισμός “κατάλογος κάδου” από ταξιδιωτικές εκδόσεις. Η διαδρομή διάρκειας 11 λεπτών ανηφορίζει κατά πολύ σε ένα κατακόρυφο μίλι από το δάπεδο της ερήμου μέχρι τις δασωμένες πλαγιές της κορυφής San Jacinto, οδηγώντας τους αναβάτες σε ένα μοναδικό ταξίδι από την έρημο στο αλπικό δάσος.

Ο πιο δημοφιλής προορισμός πεζοπορίας που προέρχεται από το τραμ είναι, κατανοητά, η ίδια η κορυφή – μια περιπέτεια μετ’ επιστροφής 11,6 μιλίων, η οποία, ενώ είναι η πιο εύκολη διαδρομή προς την κορυφή, εξακολουθεί να είναι κατάλληλη μόνο για έμπειρους πεζοπόρους. Ένα πιο μέτριο ταξίδι, κατάλληλο για οικογένειες με μικρά παιδιά και πεζοπόρους που δεν έχουν χρόνο, είναι το Desert View Trail. Αν και οι θερμοκρασίες το χειμώνα μπορεί να είναι πολύ κάτω από το μηδέν, το Desert View Trail είναι αρκετά εύκολο που μπορεί να γίνει στο χιόνι και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι ένα ιδανικό μέρος για να ξεφύγετε από τη ζέστη.

Από την έξοδο στον κάτω όροφο του Mountain Station, ακολουθήστε τον πέτρινο πεζόδρομο κατηφορικά προς την σηματοδοτημένη αρχή του μονοπατιού Desert View Trail. Ένα μικρότερο μονοπάτι (το οποίο μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με το μονοπάτι με θέα στην έρημο) που ονομάζεται Μονοπάτι της Φύσης διακλαδίζεται προς τα δεξιά. Ακολουθήστε το μονοπάτι Desert View Trail νοτιοανατολικά, περνώντας από ένα αλπικό λιβάδι, μέσα από μερικά ψηλά πεύκα σε ένα άλλο χώρισμα. Κατευθυνθείτε αριστερά στην πρώτη από τις πέντε «εγκοπές» (σημεία θέασης). Εδώ, μπορείτε να δείτε την κοιλάδα Coachella απλωμένη περισσότερο από ένα μίλι παρακάτω.

Το μονοπάτι συνεχίζει μέσα από τα πεύκα, ανάμεσα σε μερικούς γρανιτένιους ογκόλιθους, μέχρι τις επόμενες τέσσερις εγκοπές. Ανάλογα με τις συνθήκες (χιόνι, πεσμένα δέντρα) η διαδρομή μπορεί να είναι λίγο ασαφής σε σημεία, αλλά γενικά δεν θα πρέπει να είναι πολύ δύσκολο να βρείτε το δρόμο σας. αναζητήστε τα ίχνη και το μονοπάτι της ελάχιστης αντίστασης. Οι εγκοπές 2 και 3, που βρίσκονται η μία δίπλα στην άλλη, προσφέρουν θέα προς τα ανατολικά, ενώ οι εγκοπές 4 και 5 παρουσιάζουν τα βουνά Santa Rosa στα νοτιοανατολικά. Η κορυφή El Toro, η ψηλότερη κορυφή στην οροσειρά Santa Rosa, είναι εύκολα αναγνωρίσιμη. το αμυδρό περίγραμμα της Θάλασσας του Σάλτον βρίσκεται πέρα ​​από αυτό.

Από την εγκοπή 5, το μονοπάτι κατευθύνεται πίσω προς το Mountain Station. Σύντομα θα φτάσετε στην άλλη άκρη του μονοπατιού της φύσης, που σηματοδοτείται από μια ξύλινη πεζογέφυρα. Μπορείτε είτε να ακολουθήσετε το Μονοπάτι της Φύσης στην υπόλοιπη διαδρομή είτε να συνεχίσετε στο μονοπάτι με θέα στην έρημο. Είτε έτσι είτε αλλιώς θα καταλήξετε πίσω στον πέτρινο διάδρομο. Για πεζοπόρους που δεν έχουν συνηθίσει σε μεγάλο υψόμετρο, η σύντομη ανάβαση μπορεί να είναι εκπληκτικά έντονη. Ευτυχώς μπορείτε να χαλαρώσετε στο αίθριο και να απολαύσετε τη θέα ή ίσως να πιείτε ένα σνακ ή ένα κοκτέιλ ενώ περιμένετε το τραμ να σας μεταφέρει πίσω.

Μονοπάτι με θέα στην έρημο, κρατικό πάρκο Mt San Jacinto, CA
Έναρξη της θέας στην έρημο και των μονοπατιών της φύσης
Μονοπάτι με θέα στην έρημο, Παλμ Σπρινγκς, Καλιφόρνια
Διασχίστε τα πεύκα στο δρόμο προς το Notch 1
Μονοπάτι με θέα στην έρημο, Κρατικό πάρκο Mt. San Jacinto
Θέα από το Notch 1
Μονοπάτι με θέα στην έρημο, Κρατικό πάρκο Mt. San Jacinto, CA
Θέα από το Notch 2
Μονοπάτι με θέα στην έρημο, Κρατικό πάρκο Mt. San Jacinto, CA
Θέα από το Notch 3
State Park με θέα στην έρημο, όρος San Jacinto, CA
Θέα από το Notch 4
Μονοπάτι με θέα στην έρημο, Κρατικό πάρκο Mt. San Jacinto, CA
Θέα από το Notch 5
Μονοπάτι με θέα στην έρημο, Κρατικό πάρκο Mt. San Jacinto, CA
Επιστρέφοντας μέσα στο δάσος από το Notch 5

Πνευματικά δικαιώματα κειμένου και φωτογραφίας 2017 από τον David W. Lockeretz, με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Οι πληροφορίες και οι απόψεις που παρέχονται διατηρούνται ενημερωμένες στο μέγιστο των δυνατοτήτων του συγγραφέα. Όλοι οι αναγνώστες πεζοπορούν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να γνωρίζουν τους πιθανούς κινδύνους της πεζοπορίας, του περπατήματος και άλλων υπαίθριων δραστηριοτήτων. Διαβάζοντας αυτό, συμφωνείτε να μην θεωρήσετε υπεύθυνο τον συγγραφέα ή τον εκδότη του περιεχομένου αυτού του ιστότοπου για τυχόν τραυματισμούς ή ενοχλήσεις που μπορεί να προκύψουν από την πεζοπορία σε αυτό το μονοπάτι. Ελέγξτε τους ενημερωτικούς συνδέσμους που παρέχονται για ενημερωμένες πληροφορίες για την κατάσταση του μονοπατιού.

33,837054
-116.614106

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply