Μοντεσσόρι Αισθητηριακές Δραστηριότητες

0
Μοντεσσόρι Αισθητηριακές Δραστηριότητες

Έχω μιλήσει για τις προκαταρκτικές και πρακτικές δραστηριότητες ζωής ως τις πιο σημαντικές δραστηριότητες για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Άλλες δραστηριότητες που είναι σημαντικό να δοθεί έμφαση στις αρχές του σχολικού έτους είναι οι αισθητηριακές δραστηριότητες.

Μοντεσσόρι Αισθητηριακές Δραστηριότητες

Οι αισθητηριακές δραστηριότητες Montessori είναι εκείνες που βελτιώνουν τις πέντε αισθήσεις – την απτική, την οπτική, την ακουστική, την όσφρηση και τη γευστική αίσθηση. Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα δεκτικά στην ανάπτυξη των αισθήσεών τους από την ηλικία των 2-6 ετών και είναι σημαντικό να δίνουμε στα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες όσο το δυνατόν περισσότερες αισθητηριακές εμπειρίες.

Τα αισθητήρια υλικά Montessori έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά. Είτε αγοράζονται είτε χειροποίητα, ακολουθούν τις βασικές αρχές Μοντεσσόρι. Αυτοί απομονώστε την ποιότητα (για παράδειγμα, τα γεωμετρικά σχήματα που εισάγονται έχουν το ίδιο χρώμα και διαφέρουν μόνο ως προς το σχήμα). Εχουν ένα έλεγχος του σφάλματος (για παράδειγμα, το παιδί δεν θα μπορεί να τοποθετήσει σωστά όλους τους κυλίνδρους σε ένα μπλοκ κυλίνδρων εάν κάποιος δεν είναι στη θέση του). Αυτοί προετοιμάζει το παιδί έμμεσα για μελλοντική μάθηση (για παράδειγμα, πολλές από τις αισθητηριακές δραστηριότητες συνοδεύονται από δέκα κομμάτια ως έμμεση προετοιμασία για το δεκαδικό σύστημα).

Αισθητηριακές Δραστηριότητες στο Σπίτι

Τα αισθητηριακά υλικά στο ΠΤα hotos είναι όμορφα, ξύλινα υλικά από σχολεία Montessori. Για ένα οικιακό περιβάλλον, μπορείτε να επιλέξετε να έχετε πολλά υλικά Montessori υψηλής ποιότητας, λίγα υλικά υψηλής ποιότητας σε συνδυασμό με φθηνές εκδόσεις ή φθηνές και χειροποίητες εκδόσεις υλικών Montessori. Μην αισθάνεστε ότι πρέπει να αναπαραγάγετε ένα πλήρες νηπιαγωγείο Montessori.

Αισθητηριακές Δραστηριότητες και Σύνδεσμοι

Ακολουθούν σύνδεσμοι για μερικές σελίδες με πολλές χρήσιμες δραστηριότητες αισθητηριακών Μοντεσσόρι:

Πληροφορίες Μοντεσσόρι έχει μια μεγάλη εισαγωγή στις αισθητηριακές δραστηριότητες. Θα βρείτε περιγραφές δραστηριοτήτων για να αναπτύξετε κάθε αίσθηση μαζί με βίντεο στον ιστότοπο που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε πώς να επιδείξετε δραστηριότητες χρησιμοποιώντας τεχνικές Montessori.

Montessori Teachers Collective έχει ένα δωρεάν διαδικτυακό εύρος και σειρά πρακτικής ζωής για ηλικίες 3-6 ετών.

Αισθησιακά ράφια Montessori

  • Η επάνω φωτογραφία δείχνει αισθησιακά ράφια από την τάξη της Audrey Morrison στο The Walden School (για Trillium Montessori)
  • Η μεσαία φωτογραφία είναι από Αυτή η Πρακτική Ζωή. Υπάρχουν δύο αισθητηριακές περιοχές (δεν εμφανίζονται όλες) που περιγράφονται στην ανάρτηση ιστολογίου.
  • Όμορφη Sun Montessori έχει τρία ξεχωριστά αισθησιακά ράφια Montessori (δεν φαίνονται όλα) με περιγραφές των υλικών στα ράφια.
  • Εκτυπωτήριο Montessori έχει φωτογραφίες αισθητηριακών ραφιών Montessori (δεν εμφανίζονται όλες) μαζί με μια επισκόπηση του κύριου αισθητηριακού προγράμματος Montessori.

Κέντρο Μοντεσσόρι της Βόρειας Αμερικής έχει επίσης ένα άρθρο που συζητά τις εννέα αισθήσεις. Αυτό ήταν μέρος μιας σειράς για τη διαταραχή της αισθητηριακής επεξεργασίας.

Το Montessori World έχει ένα ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ των αισθητηριακών δραστηριοτήτων.

Λεύκωμα Montessori έχει μια σειρά από αισθητηριακές δραστηριότητες με παρουσιάσεις.

Wikisori έχει πολλές αισθητηριακές δραστηριότητες.

Μάθηση Maitri έχει μια χρήσιμη ανάρτηση που δείχνει μια ποικιλία αισθητηριακών ραφιών και ιδέες για τη δημιουργία αισθητηριακών.

Μοντεσσόρι μαμά έχει μια ανάρτηση για την αισθητηριακή εκπαίδευση με συνδέσμους για μεμονωμένες αισθητηριακές δραστηριότητες στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.

Το ταξίδι μου στο Μοντεσσόρι έχει μια ανάρτηση που περιγράφει τις αισθητηριακές δραστηριότητες Montessori μαζί με μια αισθητηριακή επέκταση βιβλίου χρώματος.

Έχω μια ανάρτηση με πληροφορίες σχετικά με τη δωρεάν διαδικτυακή πρόσβαση σε ολοκληρωμένο εύρος και ακολουθία Montessori από το Montessori Compass και το The Montessori Foundation.

Έχω μια κατηγορία αναρτήσεων αισθητηριακών δραστηριοτήτων.

Montessori Sensorial Size ExtensionsΈχω μια συγκεντρωτική ανάρτηση με επεκτάσεις αισθητηριακού μεγέθους.

DIY Montessori Sensorial Materials {Hundreds of Resources}Έχω μια ανάρτηση με DIY αισθητηριακό υλικό Montessori {hundeds of resources}.

Θα βρείτε ιδέες για αισθητηριακές δραστηριότητες σε εμάς Living Montessori Now κανάλι YouTube.

Δωρεάν Montessori Sensorial βίντεο

Έχω επίσης μια λίστα με δωρεάν αισθησιακά βίντεο Montessori.

Αισθησιακά υλικά Montessori Συνιστώ την αγοράΕάν είστε μαθητής στο σπίτι, ρίξτε μια ματιά στη λίστα μου με αισθητηριακά υλικά Montessori που προτείνω να αγοράσετε.

Το παιδί σας έχει μια αγαπημένη αισθητηριακή δραστηριότητα;

Συνεργάτης Amazon:

Δείτε τις υπόλοιπες αναρτήσεις στη σειρά περιοχών του προγράμματος σπουδών Montessori εδώ:

Deb - Υπογραφή

Μοντεσσόρι στο σπίτι ή στο σχολείο - Πώς να διδάξετε τη χάρη και την ευγένεια eBookΜάθετε περισσότερα για το eBook μου Μοντεσσόρι στο σπίτι ή στο σχολείο: Πώς να. Διδάξτε τη Χάρη και την Ευγένεια!

Αν αυτή είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεστε το Living Montessori Now, καλώς ήρθατε! Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, ελάτε μαζί μας στο δικό μας Σελίδα στο Facebook Living Montessori Now όπου θα βρείτε ένα δωρεάν εκτυπώσιμο της ημέρας και πολλή έμπνευση και ιδέες για γονική μέριμνα και διδασκαλία! Και σε παρακαλώ ακολουθήστε με Pinterest (πολλοί πίνακες Montessori, διακοπών και σχετικοί με θέματα), Ίνσταγκραμκαι YouTube. Μπορείτε να με βρείτε στο bloglovin’ και Κελάδημα, πολύ.

Και μην ξεχνάτε έναν από τους καλύτερους τρόπους για να με ακολουθήσετε με την εγγραφή σας στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο μου. Θα λάβετε μερικά απίθανα δωρεάν στη διαδικασία!

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply