Νικητές του Indiahikes In-House Monthly Photography Contest Φεβρουάριος 2022

10
Νικητές του Indiahikes In-House Monthly Photography Contest Φεβρουάριος 2022

Λάβαμε μερικές απίστευτες συμμετοχές για τον εσωτερικό μας διαγωνισμό φωτογραφίας!

Για να σας δώσουμε ένα ιστορικό, στις 9 Φεβρουαρίου 2022 ανακοινώσαμε έναν διαγωνισμό φωτογραφίας αποκλειστικά για μέλη της ομάδας των Indiahikes. Αυτή η σκέψη προήλθε από κάτι που έχουμε παρατηρήσει εδώ και πολλά χρόνια.

Σχεδόν κάθε μέρα, βλέπουμε υπέροχες φωτογραφίες που μοιράζονται στο Indiahikes. Στο Whatsapp, μέσω email. Δυστυχώς, αυτές οι φανταστικές φωτογραφίες χάνονται σε μια θολούρα μηνυμάτων και ενημερώσεων.

Ξεκινήσαμε αυτόν τον διαγωνισμό φωτογραφίας για να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα όπου οι λαμπρές οδοιπορικές φωτογραφίες βρίσκουν θέση και δίκαιη αναγνώριση.

Εδώ ανακοινώνουμε τους νικητές και τις υποψηφιότητες του εσωτερικού μας διαγωνισμού φωτογραφίας!


Πάσο Anil Singh Bisht – Kuari

Οδοιπόροι που κατεβαίνουν μετά την κορυφή και περπατούν προς το κάμπινγκ Khullara. Εικόνα από τον Anil Singh Bisht.

Αν υπήρχε μια εικόνα που έπρεπε να δοκιμάσουμε ως «καλή σύνθεση», αυτή θα ήταν. Ακολουθεί όλες τις καλές πρακτικές φωτογραφίας – τον κανόνα των τρίτων, τις κορυφαίες γραμμές, την ισορροπημένη γη εναντίον του ουρανού – είναι ένα ιδανικό καρέ. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι το σκηνικό προσθέτει πολύ δράμα στη φωτογραφία, παρθένο χιόνι, αιωρούμενα σύννεφα, καθαρή θέα στον ήλιο του χειμώνα στο όρος Χάθι Γκόντα. Είναι μια φωτογραφία που αξίζει το ημερολόγιο.

| Ρυθμίσεις κάμερας: Κλείστρο – 1/2000, Ανοιγμα – 1.9, ISO – 150, Εστιακό μήκος – 5 χιλιοστά. (Λήψη σε κινητό)


Tirth – Sandakphu Phalut

Άποψη του Κοιμωμένου Βούδα από το ταξίδι Sandakphu. Εικόνα από τον Tirth.

Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται το χιόνι όταν σκέφτονται τον χειμώνα. Αυτή είναι μια ισχυρή υπενθύμιση ότι ο χειμώνας μπορεί να είναι αυτά τα εντυπωσιακά πορτοκαλί και κόκκινα στο ταξίδι Sandakphu. Αυτή είναι μια άλλη φωτογραφία που είναι αριστοτεχνικά πλαισιωμένη, με αρκετή εστίαση στο προσκήνιο, χωρίς ωστόσο να απομακρύνει τίποτα από το υπέροχο φόντο του Κοιμωμένου Βούδα.

| Ρυθμίσεις κάμερας: Παραθυρόφυλλο – 1/1250, Ανοιγμα – 7.1, ISO – 200, Εστιακό μήκος – 24 mm.


Munendra Rana – Dayara Bugyal

Οι οδοιπόροι που ξεκινούν την κορυφή τους ανεβαίνουν νωρίς το πρωί. Φωτογραφία Munendra Rana.

Εδώ είναι ένα σπάνιο σκηνικό που αποτυπώθηκε τόσο όμορφα σε μια φωτογραφία. Οι περισσότεροι φωτογράφοι χάνουν τη δυνατότητα να τραβήξουν φωτογραφίες κατά την ανάβαση κορυφής. Τα χέρια σας είναι παγωμένα, δυσκολεύεστε με την αναπνοή σας ή στην περίπτωση του Munendra, διευθύνετε ακόμη και μια ομάδα πεζοπόρους. Αλλά κατάφερε να συνθέσει αυτό το πλάνο στην εντέλεια, όχι μόνο απαθανατίζοντας τις αναβάσεις των πεζοπόρους στο σκοτάδι, αλλά και αποτυπώνοντας το ξημέρωμα.

| Ρυθμίσεις κάμερας: Κλείστρο – 1/15, Ανοιγμα – 1.7, ISO – 200, Εστιακό μήκος – 10 mm. (Λήψη σε κινητό)

Συγχαρητήρια στους νικητές!

Το πρώτο βραβείο κερδίζει ένα μπουκάλι Paany καθαρισμού νερού, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στις διαδρομές σας για να καθαρίσετε το νερό.

Οι πρώτοι και δεύτεροι επιλαχόντες κερδίζουν κουπόνια αξίας 500 Rs από το Decathlon.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στους μελλοντικούς μας διαγωνισμούς φωτογραφίας!


Mankuneg – Deoriatal Chandrashila

Ναός Tungnath το χειμώνα. Εικόνα από Mankuneg.

Όταν μιλάμε για το οδοιπορικό Deoriatal-Chandrashila, οι περισσότεροι από εμάς εστιάζουμε είτε στη λίμνη Deoriatal είτε στη σύνοδο κορυφής Chandrashila. Ο ναός Tungnath συχνά αγνοείται από τους πεζοπόρους. Αλλά αυτή η φωτογραφία δείχνει τον ναό ακριβώς όπως είναι — έναν από τους υψηλότερους ναούς Shiva στον κόσμο! Διατηρώντας τις χαμηλότερες θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις, βροχοπτώσεις και παρόλα αυτά με ύψος 11.500 πόδια, είναι μια φωτογραφία που απαθανατίζει τον ναό Tungnath στα καλύτερά του.

| Ρυθμίσεις κάμερας: Παραθυρόφυλλο – 1/1500, Ανοιγμα – 1.7, ISO – 100, Εστιακό μήκος – 24 mm. (Λήψη σε κινητό)

Diptarka – Brahmatal

Ο άντρας και το μουλάρι του στα βουνά. Εικόνα από Diptarka.

Ακολουθεί μια φωτογραφία που καταγράφει μια σημαντική πτυχή της ζωής στα βουνά. Δεν είναι εύκολο να κάνεις ένα Himalayan Trek χωρίς την υποστήριξη mules και muleman. Παίζουν τεράστιο ρόλο στο να καταστεί δυνατή η κατασκήνωση σε μεγαλύτερο υψόμετρο. Είναι μια εικόνα που λέει μια ιστορία και αυτό είναι που εκτιμούμε περισσότερο σε αυτήν την εικόνα.

| Ρυθμίσεις κάμερας: Παραθυρόφυλλο – 1/950, Ανοιγμα – 5.6, ISO – 400, Εστιακό μήκος – 55 χλστ. (Λήψη σε κινητό)

Ravi Ranjan – Har Ki Dun

Το χωριό Kotgaon το χειμώνα. Φωτογραφία από τον Ravi Ranjan.

Αυτή η εικόνα απεικονίζει ένα όμορφο χειμερινό σκηνικό ενός απομακρυσμένου χωριού των Ιμαλαΐων. Μας αρέσει ο τρόπος που ο φωτογράφος απαθανάτισε αυτή τη φωτογραφία με μια υπέροχη σύνθεση από διάφορα στοιχεία – τον ναό και ένα μοναχικό δέντρο στην καρδιά του χωριού, τις χιονισμένες πλακόστρωτες στέγες, τα ατελείωτα χιονισμένα δάση στο φόντο. Σας διευκολύνει να φανταστείτε τον εαυτό σας ως μέρος ενός τέτοιου σκηνικού.

| Ρυθμίσεις κάμερας: Παραθυρόφυλλο – 1/342, Ανοιγμα – 2.2, ISO – 400, Εστιακό μήκος – 10 mm. (Λήψη σε κινητό)

Santosh Rawat – Kedarkantha

Αντιμετωπίζοντας το χιόνι του χειμώνα. Φωτογραφία από τον Santosh Negi

Όλοι αγαπούν ένα χαριτωμένο σκυλί του βουνού. Αλλά συχνά ξεχνάμε πόσο ανθεκτικά είναι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μας άρεσε αυτή η λήψη από τον Santosh Negi ενός σκύλου του βουνού που αντέχει το χειμωνιάτικο χιόνι στο οδοιπορικό Kedarkantha.

| Ρυθμίσεις κάμερας: Κλείστρο – 1/125, Διάφραγμα – 5.6, ISO – 100,Εστιακό μήκος – 10 χλστ. (Λήψη σε κινητό)

Upendra Rawat – Kedarkantha

Οι πεζοπόροι απολαμβάνουν τη θέα από την κορυφή Kedarkantha. Φωτογραφία από την Upendra Negi

Άλλη μια καταπληκτική λήψη από την κορυφή Kedarkantha! Η απεραντοσύνη της θέας 360 μοιρών από την κορυφή αποτυπώνεται όμορφα σε αυτή τη λήψη. Ωστόσο, θα θέλαμε να είχε περικοπεί λίγο για να μειώσει λίγο τον ορίζοντα. Αυτό θα το έκανε βραβευμένο πλάνο.

| Ρυθμίσεις κάμερας: Κλείστρο – 1/1500, Διάφραγμα – 2.2, ISO – 100,Εστιακό μήκος – 10 χλστ. (Λήψη σε κινητό)

Rahul Daima – Πάσο Kuari

Ένας πεζοπόρος κοιτάζει καθώς περισσότεροι πεζοπόροι κατευθύνονται προς το πέρασμα Kuari. Φωτογραφία από τον Rahul Daima

Μας άρεσε πολύ η σύνθεση αυτού του πλάνου, ακολουθώντας τον κανόνα των τρίτων. Αυτό που μας άρεσε περισσότερο, όμως, είναι η εντυπωσιακή κλίμακα που μπορείτε να δείτε στην εικόνα. Οι πεζοπόροι που περπατούν στο μονοπάτι στη βάση είναι απλά μυρμήγκια σε σύγκριση με τον πεζοπόρο που κοιτάζει. Σου δίνει μια υπέροχη αίσθηση ικανοποίησης να είσαι στην κορυφή!

| Ρυθμίσεις κάμερας: Κλείστρο – 1/1250, Διάφραγμα – 1.9, ISO – 51, Εστιακό μήκος – 10 χλστ. (Λήψη σε κινητό)


Εδώ είναι οι υπόλοιπες κορυφαίες συμμετοχές που πήραμε για τον διαγωνισμό!

Ευχαριστούμε για την συμμετοχή. Θα επανέλθουμε σύντομα με τον επόμενο διαγωνισμό!

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply