Πώς να παρουσιάσετε τα πρώτα αισθησιακά υλικά Montessori

0
Πώς να παρουσιάσετε τα πρώτα αισθησιακά υλικά Montessori

Τα επακριβώς σχεδιασμένα αισθητήρια υλικά Montessori είναι μερικά από τα πιο όμορφα υλικά Montessori. Και οι παρουσιάσεις για αυτά τα υλικά είναι επίσης μερικές από τις πιο ακριβείς.

Αλλά ακόμα κι αν είστε μαθητής στο σπίτι χωρίς εκπαίδευση Montessori, υπάρχουν δωρεάν διαδικτυακοί πόροι, πόροι που μπορείτε να αγοράσετε στο διαδίκτυο και διαδικτυακά προγράμματα κατάρτισης που θα σας βοηθήσουν. Υπάρχουν πολλοί πόροι που θα σας βοηθήσουν να αισθάνεστε άνετα παρουσιάζοντας αισθητηριακά υλικά Montessori καθώς και οποιοδήποτε άλλο υλικό Montessori.

Πώς να παρουσιάσετε τα πρώτα αισθησιακά υλικά Montessori

Παρουσίαση Montessori Cylinder Block

Η πρώτη παρουσίαση ενός μπλοκ κυλίνδρων Montessori μπορεί να παρουσιαστεί ήδη από την ηλικία του 1½, αν και παρουσιάζεται συχνά στα 2½ ή 3. Πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι η ενήλικη πλέον κόρη μου είναι μέρος του λογότυπου Living Montessori Now. Σε αυτό, εργάζεται με ένα μπλοκ κυλίνδρων σε ηλικία 1½ ετών. Παρουσιάσαμε επίσης τους κυλίνδρους στην εγγονή μου, Zoey, σε ηλικία 1½ ετών.

Τείνω να μου αρέσουν γενικά οι παρουσιάσεις τύπου AMI λόγω της απλότητάς τους. Ταίριαζαν με την προπόνησή μου στη Μοντεσσόρι, η οποία δεν ήταν AMI αλλά είχε παρόμοιες παρουσιάσεις.

Εδώ είναι η κόρη μου, η Χριστίνα (η θεία του Zoey) που δείχνει στη Zoey μια παρουσίαση πρώτου κυλίνδρου σε στυλ AMI.

Πρώτη παρουσίαση κυλίνδρου Montessori

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την πρώτη παρουσίαση μπλοκ κυλίνδρων εδώ, καθώς και να δείτε παρουσιάσεις από το InfoMontessori.com, το οποίο μοιράζεται παρουσιάσεις και βίντεο AMI (Association Montessori International) στον κύριο οδηγό Montessori.

Παρουσίαση Montessori Pink Tower

Στην ηλικία των 2½ ετών, θα παρουσιάσετε συχνά τον ροζ πύργο, ένα πραγματικά όμορφο υλικό. Ακολουθεί ένα βίντεο της παρουσίασης του ροζ πύργου Montessori από το InfoMontessori.

Στο InfoMontessori.com, μπορείτε να δείτε ένα αναλυτικό γραπτό εισαγωγικό μάθημα και ασκήσεις για τον ροζ πύργο.

Μετά τον ροζ πύργο, θα εισαγάγετε το καφέ σκάλα (επίσης σε ηλικία 2½ ετών) και αργότερα το κόκκινες ράβδους (συχνά συνιστάται για ηλικίες 3-3½).

Παρουσίαση Montessori Color Box 1

Το κουτί χρώματος Montessori 1 συνιστάται συνήθως για ηλικία 2½ ετών. Το έγχρωμο κουτί 2 μπορεί να εισαχθεί σε ηλικία 2½ ετών, επίσης εάν το παιδί αισθάνεται άνετα με το χρωματικό κουτί 1.

Αυτό το βίντεο από το InfoMontessori δείχνει την παρουσίαση για το έγχρωμο κουτί 2. Το έγχρωμο κουτί 1 έχει μόνο κόκκινο, κίτρινο και μπλε αντί για τα 11 χρώματα του κουτιού χρώματος 3. Δεν αγόρασα ποτέ έγχρωμο κουτί 1 επειδή τα 3 έγχρωμα tablet μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν από το χρώμα πλαίσιο 2 για την αρχική παρουσίαση. Απλώς χρησιμοποιήστε τα tablet με κόκκινο, κίτρινο και μπλε χρώμα για την πρώτη έγχρωμη παρουσίαση Montessori.

Για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το μάθημα 3 περιόδων για το πλαίσιο χρώματος 1, ρίξτε μια ματιά στο μάθημά μου για το πώς να χρησιμοποιήσετε το μάθημα 3 περιόδων με νήπια.

Θα βρείτε ένα γραπτή παρουσίαση για τα έγχρωμα κουτιά 1, 2 και 3 στο InfoMontessori.

Λευκώματα Montessori για αισθησιακές παρουσιάσεις

Εάν έχετε τα δικά σας άλμπουμ Montessori από την εκπαίδευση, χρησιμοποιήστε τα. Δεν έχει σημασία αν δεν είναι από το AMI ή άλλο πρόγραμμα με μεγάλη εκτίμηση. Εφόσον αισθάνεστε άνετα με τις παρουσιάσεις και νιώθετε ότι καλύπτουν αυτό που θέλετε, αυτό είναι τέλειο.

Για δωρεάν διαδικτυακά άλμπουμ, μου αρέσει ιδιαίτερα το InfoMontessori.com Πρωτεύων οδηγός Montessori AMI.

Έχω άλλα δύο σετ ψηφιακών άλμπουμ που τα βρίσκω πολύ χρήσιμα… αυτά που χρησιμοποιώ πιο συχνά.

Εγχειρίδια πρωτοβάθμιας διδασκαλίας από το τυπογραφείο Montessori

Εγχειρίδια πρωτοβάθμιας διδασκαλίας από το τυπογραφείο Montessori

ο Εγχειρίδια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που διατίθενται για αγορά σε πολύ λογική τιμή από το Montessori Print Shop είναι πολύ χρήσιμα. Η Jennifer από το Montessori Print Shop δημιούργησε τα Εγχειρίδια Πρωτοβάθμιας Διδασκαλίας της με βάση την πρωτοβάθμια (προσχολική) εκπαίδευσή της στο AMI Montessori με τη Renilde Montessori. Μπορείτε να διαβάσετε την κριτική μου για το Montessori Print Shop Primary Teaching Manuals εδώ.

Διδακτικά Εγχειρίδια από το KHT Montessori

Διδακτικά Εγχειρίδια από το KHT Montessori

Ένα άλλο σύνολο εγχειριδίων διδασκαλίας που βρίσκω ιδιαίτερα χρήσιμο είναι το σύνολο άλμπουμ από KHT Μοντεσσόρι. Βασίζονται στην εκπαίδευση Montessori AMS (American Montessori Society) της Karen Tyler. Μπορείς αγοράστε τα άλμπουμ μεμονωμένααλλά πραγματικά συνιστώ να παρακολουθήσετε το μάθημα KHT Montessori με τα άλμπουμ που περιλαμβάνονται.

Το μάθημα διάρκειας 12 μηνών έχει πολύ λογικές τιμές και θα λάβετε όλα τα άλμπουμ συν τη θεωρία Montessori και εξατομικευμένες οδηγίες. Αν θέλετε να δείτε ένα παράδειγμα των άλμπουμ KHT Montessori, εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μου για να λάβετε ένα δωρεάν άλμπουμ KHT γεωγραφίας. Μπορείτε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μου και να μάθετε περισσότερα για το διαδικτυακό μάθημα KHT Montessori εδώ. Παρακολούθησα το μάθημα ως ανανέωση για την εκπαίδευσή μου στο Montessori και για να κατανοήσω καλύτερα την εκπαίδευση AMS. Είναι υπέροχο! Σημείωση: Η Karen ξεκινάει νέο μάθημα στις 2 Ιουλίου!

Αισθησιακά υλικά Montessori Συνιστώ την αγορά

Εάν δεν έχετε ήδη αγοράσει (ή φτιάξει) τα αισθητηριακά υλικά Montessori, μπορείτε να βρείτε τις προτάσεις μου για αισθητηριακό υλικό Montessori σε αυτήν την ανάρτηση. Θα βρείτε επίσης συνδέσμους για DIY αισθητηριακά υλικά Montessori στην ανάρτηση.

Σειρά Montessori 2018

Αυτή η ανάρτηση είναι μέρος της σειράς Montessori 2018. Για άλλες χρήσιμες αισθητηριακές ιδέες Montessori, δείτε αυτές τις αναρτήσεις:

Τα πιο σημαντικά λόγια για τις παρουσιάσεις

Μερικές φορές τόσο οι γονείς όσο και οι εκπαιδευτικοί πιστεύουν ότι η μέθοδος Μοντεσσόρι είναι πιο δομημένη από ό,τι πιθανώς σκόπευε η Μαρία Μοντεσσόρι. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να θυμάστε αυτό το απόσπασμα από Maria Montessori Η ζωή και το έργο της από EM Standing (σελ. 307): «Δίνω πολύ λίγα μαθήματα για το πώς να δίνω μαθήματα, μήπως οι προτάσεις μου –που γίνονται στερεότυπες και παρωδίες– μετατραπούν σε εμπόδια αντί για βοήθεια. Η σκηνοθέτις έχει να κάνει με διαφορετικές προσωπικότητες. και επομένως γίνεται περισσότερο ζήτημα του πώς θα πρέπει να προσανατολιστεί σε αυτό που είναι για εκείνη ένας νέος κόσμος, παρά για τυχόν άκαμπτους ή απόλυτους κανόνες». Μαρία Μοντεσσόρι

“Δίνω πολύ λίγα μαθήματα για το πώς να δώσω μάθημα” Montessori Word Art Freebie

Εάν είστε μαθητής κατ’ οίκον, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ιδιαίτερα για τις τέλειες παρουσιάσεις. Μάλλον δεν έχετε άλλους δασκάλους Μοντεσσόρι στο σχολείο σας που πρέπει να έχουν αντίστοιχες παρουσιάσεις. Οπότε μην ανησυχείς. Διασκεδάστε μυώντας το παιδί σας στην ομορφιά της Μοντεσσόρι!

Deb - Υπογραφή
Μοντεσσόρι στο σπίτι ή στο σχολείο - Πώς να διδάξετε τη χάρη και την ευγένεια eBookΜάθετε περισσότερα για το eBook μου Μοντεσσόρι στο σπίτι ή στο σχολείο: Πώς να. Διδάξτε τη Χάρη και την Ευγένεια!

ο Μοντεσσόρι στο σπίτι! eBook και Μοντεσσόρι στο σπίτι! Το eBook and Materials Bundle είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ πόροι! Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτούς εδώ. Αγοράστε τα στο Κατάστημα Living Montessori Now.

Αν αυτή είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεστε το Living Montessori Now, καλώς ήρθατε! Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, ελάτε μαζί μας στο δικό μας Σελίδα στο Facebook Living Montessori Now όπου θα βρείτε ένα δωρεάν εκτυπώσιμο της ημέρας και πολλή έμπνευση και ιδέες για γονική μέριμνα και διδασκαλία! Και σε παρακαλώ ακολουθήστε με Pinterest (πολλοί πίνακες Montessori, διακοπών και σχετικοί με θέματα), Ίνσταγκραμκαι YouTube. Μπορείτε να με βρείτε στο bloglovin’ και Κελάδημα, πολύ.

Και μην ξεχνάτε έναν από τους καλύτερους τρόπους για να με ακολουθήσετε κάνοντας εγγραφή στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο μου. Θα λάβετε μερικά απίθανα δωρεάν στη διαδικασία!

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply