Το λεγόμενο όρος Zamatam στο Subic, Zambales – Pinoy Mountaineer

1
Το λεγόμενο όρος Zamatam στο Subic, Zambales – Pinoy Mountaineer

Ενδιαφερόμενοι από τα νέα για έναν «νέο προορισμό πεζοπορίας» στο Zambales (ευχαριστώ, Simon Adriano, για τις πληροφορίες!), οι φίλοι μου ο Daryl, ο Jeshua και εγώ αποφασίσαμε να το δούμε μόνοι μας και στις 26 Φεβρουαρίου 2021 βρεθήκαμε στο Brgy . Το Batiawan, το οποίο, ενώ τεχνικά βρίσκεται εντός του Subic, είναι στην πραγματικότητα προσβάσιμο μόνο από την Pampanga – μια πολιτική ανωμαλία που προκάλεσε τόσες δυσκολίες στα μέλη της κοινότητας κατά τη διάρκεια του lockdown. Οι πεζοπόροι το γνωρίζουν ως όρος Zamatam, αλλά αυτό αμφισβητείται από τον οδηγό μας στην Aeta, ο οποίος λέει ότι το Zamatam βρίσκεται στην πραγματικότητα αλλού (επομένως, το “λεγόμενο” σε αυτήν την ανάρτηση).

Ευτυχώς, το βουνό δεν θυμίζει σε τίποτα τους γείτονές του στα βόρεια – Balingkilat, Cinco Picos – που είναι κυρίως εκτεθειμένοι στον ήλιο. Υπήρχαν και κάποια εκτεθειμένα μέρη, αλλά το Zamatam είναι αρκετά δασωμένο, σε σημείο που ακόμη και η κορυφή, στην οποία φτάσαμε μετά από 2,5 ώρες, έχει κάποια σκιά χάρη στους μπαμπού άλσους που χαρακτηρίζουν την άνω όχθη και χρησιμεύουν ως τελευταία πρόκληση στο βουνό.

Στη σύνοδο κορυφής, υπάρχει ωραία θέα στα βουνά Zambales και στον κόλπο Subic – μια υπενθύμιση όλων των υπέροχων υπαίθριων χώρων που έχουμε ως χώρα, αλλά από την οποία έχουμε κρατηθεί σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Μετά την πεζοπορία, παράπλευρη εκδρομή στο Καταρράκτες Batiawan – ένα δημοφιλές πικνίκ στους ντόπιους – προσφέρει λίγο αναψυκτικό πριν από το μακρύ ταξίδι της επιστροφής στη Μανίλα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply