Το μονοπάτι Mt. Mulawin στο DRT, Bulacan – Pinoy Mountaineer

1
Το μονοπάτι Mt. Mulawin στο DRT, Bulacan – Pinoy Mountaineer

Ακριβώς πριν το «δεύτερο κύμα» του COVID-19 προκαλέσει έναν νέο γύρο αποκλεισμών στο «NCR Plus» και πέρα, οι φίλοι μου και εγώ καταφέραμε να δούμε έναν ακόμη νέο προορισμό πεζοπορίας βόρεια της Μανίλα, αυτή τη φορά, το «Μονοπάτι Mt. Mulawinστο Doña Remedios Trinidad, Bulacan. Πολύ κοντά στο όρος Manalmon, αυτός ο προορισμός διαθέτει τους πρόποδες της Sierra Madre και αυτό που του λείπει σε υψόμετρο περισσότερο από ό,τι αναπληρώνει με το μήκος του μονοπατιού και το τοπίο. Μαζί μου στην πεζοπορία ήταν και οι πεζοπόροι φίλοι μου Jeshua Sales, Daryl Comagon, Earl Balanag και Coby Sarreal – ουσιαστικά μια σχεδόν επανένωση των Πεζοπορία στο όρος Sutot τον προηγούμενο χρόνο σε παρόμοιες συνθήκες.

Από πολλές απόψεις, η πεζοπορία των 14 χιλιομέτρων σχεδιάστηκε για τη γενιά των βιντεολόγων, των κοινωνικών δικτύων φρενήρης με μερικά έτοιμα σημεία για το Instagram και φυσικά, μερικά σε σχήμα καρδιάς, hugot– φιλικές φωτογραφήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Πέρα από αυτές τις επιπολαιότητες, ωστόσο, η πεζοπορία προσφέρει μερικά αξιοπρεπή μονοπάτια που αν δεν υπήρχε η ζέστη και η υγρασία και η απουσία πεύκων, δεν θα αισθάνονταν παράταιρα στο Kibungan ή στο Itogon. Τα μονοπάτια είναι φιλικά για αρχάριους και μπορώ να το δω ότι γίνεται ένας δημοφιλής προορισμός μετά την πανδημία.

Επειδή τα σημεία εισόδου και εξόδου είναι διαφορετικά, ένα επιπλέον πλεονέκτημα της πεζοπορίας είναι ότι μπορείτε να μεγιστοποιήσετε την καινοτομία του μονοπατιού. Ξεκινήσαμε περίπου στις 0930H και τελειώσαμε πάνω από 6 ώρες αργότερα στις 153H περίπου. Ένας σκύλος που ονομαζόταν Blacky ήρθε μαζί μας, προς χαρά μου, και μάλιστα μαζί μου ένα ανθρωπολογικό δοκίμιο που έγραψα ένα μήνα αργότερα!

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply