10 Facts for first time Trekkers – Himalaya Trekking Team Blog

1
10 Facts for first time Trekkers – Himalaya Trekking Team Blog

Έβερεst Base Camp Trek προορίζεται ως αφετηρία για οποιονδήποτε ορειβάτη να συνηθίσει σε συνθήκες μεγάλου υψομέτρου και να μειώσει τις πιθανότητες ασθένειας του υψομέτρου. Η κατασκήνωση παρουσιάζει μια πρωτόγονη σειρά από εγκαταστάσεις σκηνής και τουαλέτας με ελάχιστες ανέσεις. Το Everest Base Camp Trek βρίσκεται σε ύψος περίπου 17.500 ποδιών και σίγουρα δεν είναι μια εύκολη πρόκληση για να ξεπεραστεί.
Το άρθρο μας θα παρουσιάσει στους αναγνώστες 10 γεγονότα για το Everest Base Camp Trek που όλοι οι ορειβάτες θα πρέπει να εξοικειωθούν για πρώτη φορά:

1. Τοποθεσία. Το Everest Base Camp βρίσκεται στην κοιλάδα Khumbu στο Νεπάλ και περιβάλλεται από το Εθνικό Πάρκο Sagarmatha. Κατά την άφιξή σας στο Κατμαντού, πάρτε μια πτήση για το αεροδρόμιο Lukla. Μόλις φτάσετε στην περιοχή Khumbu, ενημερωθείτε ότι η περιπέτειά σας μόλις ξεκίνησε, καθώς όλα τα ταξίδια θα πρέπει να γίνουν με τα πόδια λόγω της απουσίας δρόμων στην περιοχή.

2. Η διάρκεια του οδοιπορικού σας στο Everest Base Camp είναι συνήθως 10 ημέρες για έμπειρους ορειβάτες, επιτρέποντάς σας να αφιερώσετε χρόνο και να προχωρήσετε σταδιακά για να εγκλιματιστείτε σε αλλαγές μεγάλου υψομέτρου στην πορεία. Η διάρκεια του Everest Base Camp Trek συνήθως παρατείνεται σε 17 ημέρες για ερασιτέχνες ή άπειρους ορειβάτες.

3. Οι άνθρωποι της περιοχής Khumbu ονομάζονται Σέρπα που είχαν προσαρμοστεί ως εκ θαύματος να ζουν σε συνθήκες μεγάλου υψομέτρου για γενιές. Οι σέρπα είναι οι βασικές πηγές εξειδίκευσης, συμβουλών και βοήθειας στην αναρρίχηση. Μπορούν να προσληφθούν Sherpas μαζί με αχθοφόρους και οδηγούς για να σας βοηθήσουν στην αναρρίχηση και τη μεταφορά του φορτίου σας.

4. Το κλίμα είναι ακραίο στην περιοχή του Everest Base Camp και ο καιρός μπορεί να αλλάξει μέσα σε λίγα λεπτά. Ντυθείτε σε στρώσεις, σχεδιάστε για τον χειρότερο καιρό και περιμένετε τα καλύτερα για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις πεζοπορικές περιηγήσεις σας στο Νεπάλ.

5. Οι πιο συνηθισμένοι κίνδυνοι της περιοχής Khumbu θα πρέπει να είναι καλά γνωστοί σε όλους τους ορειβάτες. Η ασθένεια μεγάλου υψομέτρου είναι μια πολύ επικίνδυνη ιατρική κατάσταση που προκαλείται από χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στο αίμα και δεν πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Αν συναντήσετε ένα γιακ, δοκιμάστε να σταθείτε στην πάνω πλαγιά του μονοπατιού και πιο μακριά από την άκρη του γκρεμού, καθώς υπήρχαν αναφορές για ανθρώπους που απωθήθηκαν από αυτά τα επιθετικά ζώα. Παρακολουθήστε προσεκτικά τα υπάρχοντά σας για να αποφύγετε δυσάρεστα σενάρια.

6. Η καλύτερη περίοδος για να επιχειρήσετε το οδοιπορικό σας στο Everest Base Camp είναι τους ανοιξιάτικους μήνες, δηλαδή από Μάρτιο έως τα μέσα Μαΐου και αρχές φθινοπώρου, Σεπτέμβριο έως μέσα Νοεμβρίου. Οι καλοκαιρινοί μήνες θεωρούνται πολύ υγροί για αναρρίχηση και τα τοπία του Έβερεστ θα σκοτωθούν από χαμηλά σύννεφα και ομίχλη.

7. Το κιτ εργαλείων αναρρίχησης Έβερεστ θα περιλαμβάνει ορειβατικά ρούχα, ανθεκτικά υποδήματα, εξοπλισμό και εξοπλισμό αναρρίχησης υψηλής ποιότητας, κιτ πρώτων βοηθειών, ιατρική περίθαλψης έκτακτης ανάγκης, εξοπλισμό επικοινωνίας και τοποθέτησης, σημαντική παροχή τροφής και νερού μαζί με εξοπλισμό κατασκήνωσης βάσης. Ρίξτε μια ματιά στο άλλο άρθρο μας σχετικά με τον εξοπλισμό αναρρίχησης στο Έβερεστ για να έχετε μια πιο λεπτομερή εικόνα για το τι να φέρετε στο ταξίδι σας για πεζοπορία.

8. Το κόστος του Everest Base Camp Trek θα κυμαίνεται από $1000 έως $2500, εξαιρουμένων των διεθνών αεροπορικών εισιτηρίων, του κόστους βίζας και της ταξιδιωτικής ασφάλισης. Το βασικό κόστος πεζοπορίας περιλαμβάνει καταλύματα σε ξενοδοχεία στο Κατμαντού, αεροπορικά εισιτήρια Κατμαντού-Λούκλα, άδειες πεζοπορίας και τέλη εισόδου στο Εθνικό Πάρκο, υπηρεσίες αχθοφόρου και ξεναγού. Εμείς η Himalaya Trekking Team έχουμε πολύ λογικό κόστος για τους πεζοπόρους.

9. Οι καλύτεροι τρόποι για να αντιμετωπίσετε τις συνθήκες μεγάλου υψομέτρου είναι να πίνετε καθαρό νερό και να αφιερώνετε χρόνο στην αναρρίχηση για να επιτρέψετε τον κατάλληλο εγκλιματισμό. Διατηρήστε μια καλή ποσότητα δισκίων ιωδίου που είναι πολύ αποτελεσματικά για την απολύμανση του νερού, βάλτε στόχο να πίνετε τουλάχιστον 3 λίτρα ημερησίως για να αισθάνεστε υπέροχα και να αποτρέπετε επικίνδυνες ασθένειες σε μεγάλο υψόμετρο.

10. Η προετοιμασία για την πεζοπορία σας στο Everest Base Camp θα πρέπει να πραγματοποιηθεί πολύ νωρίτερα πριν από την πραγματική σας περιπέτεια πεζοπορίας. Πρέπει να είστε σε καλή φυσική κατάσταση για να μπορέσετε να αντέξετε μεγάλες σωματικές και συναισθηματικές προκλήσεις που πρόκειται να έρθουν στην πορεία. Σας συνιστούμε να μην τηρείτε πολιτική για το αλκοόλ ή τον καπνό πριν από τις πεζοπορικές περιηγήσεις σας στο Νεπάλ, καθώς και οι δύο αυτές τοξικές ουσίες θα επηρεάσουν σημαντικά τις αρτηρίες σας που λειτουργούν με διπλή βάρδια σε συνθήκες μεγάλου υψομέτρου.

Θέα στο Έβερεστ από το Καλαπαθάρ
παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply